Nyttige/unyttige miljøtips og strømreduksjon

Telinet Energi lanserer nå en konkurranse for bloggere, og vi kan vinne en Iphone 5.

Jeg vil selvfølgelig vinne og har skrevet et innlegg om strømsparing og miljøtips. Kanskje ikke et helt seriøst et, men forhåpentligvis en liten tankevekker for noen.

En person som blir mer miljøbevisst er bedre enn ingen ;))

 

Jeg satte på den dyre flotte vaskemaskinen vår i morges, og ante fred og ingen fare. Med 2 unger i hus og en hund som bruker klær for å ikke fryse, blir det en del runder på trommelen i løpet av uka.

Etter en halvtimes tid, midt i mediteringen min, begynte den å pipe intenst. Jeg lot et lite øyeblikk som om jeg ikke hørte den, men kom frem til at den lyden indikerer at noe er riv ruskende galt. Jeg kjempet for å lukke opp øynene fra meditasjonen, og lusket ut på vaskerommet, vel vitende at her var det en jobb å utføre. Joda, helt riktig! Med en intens pipende lyd, og et lys irriterende blinkende på: Sjekk avløp!

Hm#%?#

Jeg hentet bøtta og lukket opp luka til avløpet, og vips fosset vannet mot meg. Vannet fosset både ned i bøtta og ned langs vaskemaskinen og utover gulvet.

Hm, jo det var nok en stund siden jeg sjekket avløpet på vaskemaskinen når jeg tenker godt etter. Hele bøtta full med vann, og mye vann langs innredningen vaskemaskinen vår står oppå, og et stor dam på gulvet var resultatet.

Jo, det er flott det.

Da vannet hadde bestemt seg for å stoppe å renne, sjekket jeg filteret. Ikke vanskelig å se hvilken årstid vi er i nå iallefall. Der lå det 2 høstfargede bjørkeblader, sand og en tannstikke. Jaja, nå fikk jeg vasket både filteret, gulvet og vaskemaskinen utenpå, som førøvrig var blitt ganske støvet siden sist.

Det slo meg at med å gå over til vask av klær på gamlemåten, vaske klærne i bekken, for hånd, unngår man slike hendelser tidlig på kvisten!Det finnes også andre fordeler:

Man sparer miljøet for unødvendig utslipp av kjemikalier

Strømforbruket reduseres kraftig

Man får utrolig store muskler i armer helt gratis (ja hele kroppen, kommer litt ann på hvor langt til bekken man må gå)

Man får frisk luft og kommer seg ut uansett vær. Er ikke det flott så vet ikke jeg!

Dersom man samtidig kaster tørketrommelen kan strømmbruken reduseres ytterligere.

 

Andre miljøsparende tiltak man kan vurdere:

Spise ris til alle måltider. Da kan man kvitte seg med komfyren som da blir overflødig. Vi trenger bare et bål, og ei gryte. (de klarer da dette i andre land, og dette bør vi også klare å få til)

Dersom de voksne vil unne seg litt luksus som spa og boblebad for 2, er det bare å hive i seg en boks og to med hermetiske erter og vente på virkning. Etter å ha hatt badestampen utendørs ett par dager er den nok full i vann vil jeg tro, så da er det bare å lempe seg oppi stampen og massere skuldrene til hverandre. Dersom det ikke regner, kan du gjøre det ekstra romantisk ved å tenne bål eller stearinlys.

Ellers et tips som er både miljøsparende og godt for kropp, sinn og sjel, er å kvitte seg med alskens elektroniske dubbeditter. Kjøp deg en kortstokk og en gitar. Da har man både underholdninng og musikk i en koselig kveldstund med familie og venner.

Med disse tiltakene vil vi få bedre helse, bedre miljø og vi vil spare utrolig mye penger, og ikke minst redusere strømforbruket kraftig

Vi lever i et overflodsamfunn der suksess og finest bil er det viktigste. 

Vi bor i et av verdens rikeste land.

Vi vil stadig  ha mer og blir aldri lykkeligere av den grunn. Det er dette vi lærer barna våre.

Snart har vi maskiner til å utføre alt vi trenger å utføre daglig. Vi kommuniserer via teknologiske dubbeditter. Vi har robot støvsuger og gressklipper.

Er det egentlig helt bra dette her?

 

Noe å tenke på i disse julegavetider. Trenger man barn som har alt? Trenger vi maskiner til å utføre jobben for oss? Blir vi selv helt overflødig til slutt i en verden full av roboter??? 

 

Er tipsa mine litt vanskelige tiltak, kommer det her noen som lar seg enklere å gjennomføre:

Varmepumpe

Vannboren varme

Termostatstyrt panelovn

Solcellepanel

I dag blir det årlig gitt ut mellom 60 000 - 80 000 tonn uadressert reklame, så et lite merke på postkassen med: Neitakk til reklame ville utgjort en stor forskjell for miljøet på sikt :)

Refill tøymykner, såpe ol.

Sparepærer

Sparedusj

Handlenett istedet for plastposer

For å nevne noen :)

 

Bli med i kampen for å redde Moder Jord, og for å redusere strømforbruken vår!

 

Fordi du fortjener det ;))


 

 
ip5tfl
Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

milagres

milagres

37, Stavanger

Kategorier

Arkiv

hits